» Mjölkchokladtårta
400 g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås
600 g hallon
2 msk florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 timmar. Hit kan man förbereda.
Låt kakan stå framme ca 30 minuter före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.
