» Skottdagen

Idag är det skottdagen, alltså 24 timmar extra de här året. Och den dagen spenderar jag på jobbet. En helt vanlig måndag alltså.


Lägger in en rolig bild på mig och Jimmy 

» Bakning x2









» Lördagsmys




» Alla hjärtansdag middag





» Vita sneakers

Jag är kär i dom har skorna!!! Har alltid velat haft ett par vita sneakers och nu har jag det!! Så nu väntar jag bara på att snön ska försvinna! Vill ju inte skita ner dom det första jag gör. 





» Besviken

Hörni jag är så besviken på mig själv. Igår gjorde jag ju semelwrap och jag glömde att ha i mjölken i degen!! Dom gick ju att äta men blev lite hårda.. Tror inte det är meningen att jag ska baka saker... Men man lär sig av sina misstag så härdan efter ska jag kolla receptet ordentligt! 




» Grekisk pyttipanna

De här är seriöst en av mina favoriträtter, de är så jäkla gott!! 





» Väska


När Bianca Ingrosso la ut den här bilden på instagram för ett tag sen, blev jag helt förälskad i den!! Det är exakt en sån där modell jag vill ha. Har letat i säkert ett år efter en snygg ryggsäck men har inte hittat någon bra. Den här väskan är från Michael Kors och kostar runt 3000:-. Och jag tycker inte det är värt att lägga ut så mycket på en väska, iallafall inte nu. Tänkte att jag skulle fundera på det och se om jag hittar något som är billigare och det gjorde jag. Är så himla nöjd! 




» Glutenfri semelwrap


Imorgon är det fettisdagen och då har jag planerat att göra dessa semelwrap. Jag hittade dom på hurbrasomhelst.se 

Ingredienser 4 wraps

2 msk chiafrön blandat med vatten 
2 msk kokossocker, alt. sukrin gold eller annan valfri motsvarande torr sötning 
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk potatismjöl 
0.75 msk fiberhusk 
0.75 msk bakpulver 
1 msk smält kokosolja 
0.75 tsk kardemumma 
1 nypa salt 
1/2 dl valfri mjölk, ex havremjölk 

Valfri vispad grädde att toppa med 

Ingredienser mandelmassa 

1 dl grovmalt mandelmjöl 
3 msk valfri mjölk 
1/2-1 msk agave sirap, alt. yacon sirap eller sukrin melis eller annan valfri sötning, mer eller mindre efter behag 

Gör så här 

1. Sätt ugnen på 225C 
2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna 
3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om tills du har en geleaktig massa 
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål 
5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla 3-4 minuter
6. Dela degen i 4 lika stora delar 
7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Kavla degen tunt, ca 2-3 mm tjock 
8. Grädda 5-7 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtat du har. Låt svalna innan servering 
9. Bred på mandelmassan och spritsa på valfri grädde, vik ihop, servera och njut! 

Fri från: glutenfri, raffinerat socker, mejerifri (om du väljer mejerifri grädde), utan ägg 

Förvaring och hållbarhet: godast färska men går absolut bra att spara i kylen några dagar. Värm på för nybakad känsla 

» yankee candle

Alltså, hörrni. Det här är dom bästa doftljusen ever. Ska aldrig köpa några andra doftljus än dom från yankee candel. Dom luktar verkligen såå gott! Hade ett par sånna här ljus till julen med polkagris och kanel, det luktade sååå gott i hela lägenheten. Nu har jag plockat fram de här ljuset och det luktar sååå gott! Har beställt lite nya då jag vill ha ett i varje rum så jag slipper flytta runt på det här hela tiden. 




» Thuns

Idag åkte jag, mamma och Henrik till Thuns. Var där sommaren för tre år sen. De är himla mysigt där faktiskt, borde åka dit oftare istället för Uppsala. Dom har ju ändå väldigt stort utbud på saker.

Köpte en jäkla massa grejer.





» nutellans dag

Hej på er! Idag är det nutellans dag och det har jag firat med att göra hemmagjord nutella. Är inte så jätte stort fan av nutella man köper på burk i affären. Och just nu är jag ganska noga med vad det är jag äter, eftersom jag håller på att ta bort all laktos och gluten då jag tror att jag är allergisk mot det. Så då passade de perfekt att göra en egen, och herregud vad god den blev! Gjorde bananpankakor med hampaprotein, banan och hallon och nutellan så klart, riktigt gott tillsammans!

 




Ingredienser till en liten burk

200 g hasselnötter
2 rågade matskedar kakao av bra kvalite
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 msk honung (söta efter behag)
1/2-1 dl mandelmjölk

Gör såhär

Lägg hasselnötterna i en ungsfast form. Rosta i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Lossa skalet genom att gnugga nötterna mellan två kökshanddukar. Lägg de rostade nötterna i en matberedare. Ha i vaniljpulver och kakao. Mixa tills de smuliga nötterna bildar ett nötsmör. Beroende på matberedare kan det ta upp emot 10-20 minuter. Mixa i honung och mandelmjölk tills du får önskad konsistens och sötma. Förvara i en burk med tätt lock i kylen.

» Fredagsfrukost



Chiapudding med hallon och kokosflingor 
Varmvatten med en skiva citron 
Vetegrässhot 


» Acai bowl

Ingredienser
1 msk Acai
1 tsk Acerola
1 krm Guarana
1 fryst banan 
2 dl blåbär
en skvätt mandelmjölk 

Mixa allt till en krämig smoothie och toppa med gojibär, kokos, pumpafrön och valfria puffar/gryn





» Welloteket

Hej på er! Idag mår jag mycket bättre så det blev jobb idag och imorgon sen tar jag helg, såå skönt! Måste passa på att säga vilken bra leveranstid det var på Welloteket. Beställde lite grejer därifrån i måndagskväll och igår runt fyra tiden fick jag ett sms att dom hade kommit så tog en promenad till affären för att hämta det. 


Testade på att göra en smoothie på en banan, spenat, mandelmjölk och spirulina. Och det är verkligen en speciell smak, så kommer inte ta speciellt mycket när jag använder det. 


Och imorse gjorde jag en acai bowl, har velat gjort de såå länge och nu har jag ingredienser till en! Det blev supergott, ni ska få receptet sen! 




» Februari

Februari nu hörni, och det börjar jag med att vara sjuk. Började redan igår då jag åkte hem tidigare från jobbet för kände mig dålig. Vet inte riktigt vad det är för något, men känner mig hängig och yr varje gång jag anstränger mig, så blir hemma idag och imorgon sen får vi se hur jag mår. 

Orkade göra lite middag iallafall, nudelsallad med kyckling