» Glutenfri semelwrap

Imorgon är det fettisdagen och då har jag planerat att göra dessa semelwrap. Jag hittade dom på hurbrasomhelst.se
Ingredienser 4 wraps
2 msk chiafrön blandat med vatten
2 msk kokossocker, alt. sukrin gold eller annan valfri motsvarande torr sötning
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk potatismjöl
0.75 msk fiberhusk
0.75 msk bakpulver
1 msk smält kokosolja
0.75 tsk kardemumma
1 nypa salt
1/2 dl valfri mjölk, ex havremjölk
Valfri vispad grädde att toppa med
Ingredienser mandelmassa
1 dl grovmalt mandelmjöl
3 msk valfri mjölk
1/2-1 msk agave sirap, alt. yacon sirap eller sukrin melis eller annan valfri sötning, mer eller mindre efter behag
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225C
2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna
3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om tills du har en geleaktig massa
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål
5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla 3-4 minuter
6. Dela degen i 4 lika stora delar
7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Kavla degen tunt, ca 2-3 mm tjock
8. Grädda 5-7 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtat du har. Låt svalna innan servering
9. Bred på mandelmassan och spritsa på valfri grädde, vik ihop, servera och njut!
Fri från: glutenfri, raffinerat socker, mejerifri (om du väljer mejerifri grädde), utan ägg
Förvaring och hållbarhet: godast färska men går absolut bra att spara i kylen några dagar. Värm på för nybakad känsla
Anita S
Ser gott ut! För lite mer än 2 år sedan fick jag ett tips om en blogg och böcker som tog upp ämnet gluten. Detta tips har idag gjort att mitt liv tagit en ny vändning från ständig värk och trötthet och jag har även fått en del förståelse för de sjukdomar vi har i min släkt. Mvh Anita. Här är tipset jag fick då:
http:/gluten-celiaki.blogspot.com
Svar:
None None
Trackback